William Hill is nu nog meer een koopje


Er zijn tal van redenen om William Hill te kopen, de nieuwste is een nieuw contract met CBS in het Amerikaanse sporstbook. Het draagt ​​bij aan de opeenstapeling van redenen, maar niet omdat het specifiek zal leiden tot snelle sportbookwinsten in de Verenigde Staten. Als dat uw verwachtingen zijn, koopt u om de verkeerde reden. Kopen om de verkeerde redenen is niet zo erg, tenzij het leidt tot de keerzijde van kopen om de verkeerde reden, wat natuurlijk om de verkeerde reden verkoopt. Kopers van deze deal mogen niet verwachten dat de Amerikaanse cijfers van William Hill snel zullen stijgen. Beschouw het als gewoon een ander hulpmiddel dat het bedrijf nu in zijn veelzijdige riem heeft.

Denk aan de geest van de eens veelbelovende cannabisindustrie na legalisatie, die nu voor onbepaalde tijd in het slop zit, omdat wetgevers gewoon geen controle hebben over hun hebzucht. Belastingen en voorschriften hebben het voor de legale cannabisindustrie vrijwel onmogelijk gemaakt om te concurreren met zwarte marktpartijen. Voor sportsbook en gaming is de situatie duidelijk anders, omdat bookmakers op de zwarte markt niet kunnen gedijen zoals cannabisoperators op de zwarte markt. Maar belastingen en voorschriften kunnen zeker een opkomende sportsbook-industrie doden door het onrendabel te maken om te werken.

Hill is nu bijna 7 jaar in het Verenigd Koninkrijk geslagen na een spectaculaire en retrospectief overboughtrally uit de financiële crisis, gevolgd door niet aflatende regelgevende aanvallen van de Britse politieke klasse. Als een kleine, libertaire leunende regering van Boris Johnson / Dominic Cummings het regentij tegen de Britse gamingindustrie niet kan stoppen, dan zal een best-case scenario dat Trump Administration heeft herkend, dit ook niet stoppen in de VS. Zeker, een Sanders- of Buttigieg-administratie zal niet aardig zijn voor een ontluikende sector van weddenschappen in het 'Land of the Free'. Washington hongert naar inkomsten en zondebokken, net als alle nationale regeringen van de grootste gokmarkten die in de loop van de tijd over de Atlantische Oceaan zullen worden gevestigd.

Dat betekent niet dat Amerikaanse deals niet relevant zijn. Ze zijn belangrijk, essentieel en bullish, maar meer om redenen van langzaam branden die alleen op de lange termijn vruchten afwerpen. Merkherkenning en klantenwerving zullen nu een lange weg gaan voordat de Amerikaanse markt echt klaar is om te groeien. Dat is misschien niet nog eens 5-10 jaar of zelfs langer, afhankelijk van de timing van de volgende mislukking, die te wijten is aan onverantwoordelijke gokbedrijven die de Amerikaanse kust binnenvallen en de Amerikaanse cultuur corrumperen, onder andere schurken zoals 'kapitalisme' en 'hebzucht' " over het algemeen.

Als dit de grootste zorg is, waarom dan helemaal door William Hill? Omdat we al hebben gezien hoe het kan presteren in een epische financiële crisis. De vorige keer deed het fenomenaal goed, aangezien de hele wereld op instorten stond. In 2008 steeg de bruto gaming-omzet met 3,5% ten opzichte van 2007. De netto-omzet steeg met 3,2%. Het bedrijfsresultaat daalde slechts met een redelijke 2,8%. Kijkend naar de droge cijfers voor William Hill dat jaar, zou je nooit raden dat globale financiën op de rand van totale implosie stond.