Tilt – een essentieel onderdeel van je pokerspel


Als je een gebruinde pokerspeler bent, weet je zeker wat 'kantelen' is en ben je waarschijnlijk zelf uit geweest om het zelf te ervaren. Als je een pas opgestarte pokerspeler bent, en niet volledig beheerst wat ervoor zorgt dat je je spel niet elke keer net zo goed kunt spelen, dan ben je waarschijnlijk niet op tilt geweest. Hier vertellen we wat tilt precies is en wat je kunt doen om het in je pokerspel te vermijden. Als je andere pokertermen wilt bekijken, kun je dit hier doen.

Een oud fenomeen in de pokerwereld

Tilt was onderdeel van het pokerspel sinds de eerste hand, in welke vorm van gokken ook, werd gelegd. Het bouwt voort op de variantie die aanwezig is telkens als toeval betrokken raakt bij games. Iets waar poker als geheel op is gebaseerd. Dit betekent dat er altijd toevalligheden op het spel staan, je kunt op scholen veel winnen of veel verliezen, bovendien zullen er onvermijdelijk handen verschijnen die de algemene pokerspeler vreemd lijken.

Tilt - een essentieel onderdeel van je pokerspel

Tilt – een essentieel onderdeel van je pokerspel

Houd focus en hoofd verkouden

Wanneer al deze factoren in je pokerspel spelen, zul je in staat zijn om onscherp te worden, zodat je niet je optimale spel speelt, in deze situaties hebben we het over tilt. Daarom is het een vereiste voor een goed pokerspel, op de lange termijn, dat je over een mentale basissterkte beschikt. Als je al een tijdje poker speelt, weet je dat de emoties gemakkelijk je spel kunnen overnemen, wat vaker dan vaak tot een slechter spel leidt dan wanneer je je hoofd meer koud hebt gehouden.

Focus op deze paar factoren

Er zijn verschillende factoren die bepalen of u tilt. Sommigen die allemaal uniek zijn, kunnen je volgende hand bepalen, maar ook je spel op de lange termijn. Wil je andere tips en trucs voor poker krijgen, kijk dan hier dichterbij.

ongevallen

De eerste factor die tilt kan veroorzaken is een ongeval. Ongelukken zijn natuurlijk niet iets dat je kunt beheersen, en zijn daarom waarschijnlijk de meest frustrerende factor in je pokerspel – soms heb je het geluk met je, soms niet. Het ongeluk heeft een negatieve invloed op je humeur en het krijgt de gevoelens van veel mensen, wat betekent dat je niet rationeel denkt – een essentieel onderdeel van je pokerspel. Hier moet je je gewoon realiseren dat het niet nu is om poker te spelen, een tijdje te wachten en het opnieuw te proberen.

Tilt - een essentieel onderdeel van je pokerspel

Tilt – een essentieel onderdeel van je pokerspel

vermoeidheid

Vermoeidheid waarvan je je bewust bent, zorgt ervoor dat je ongericht raakt en je zult het gemakkelijker vinden om poker te spelen met je hoofd onder je arm. Als je moe bent, ben je ook emotioneler, iets waar je pokerspel niet echt van profiteert. Bij het spelen van poker moet men altijd alert zijn op het mentale en dus in een goede positie zijn om rationeel te denken – een belangrijke factor in het pokerspel.

ontmoediging

Als je in het algemeen in een slecht humeur bent, heb je misschien een slechte dag op je werk gehad en vind je het misschien leuk om een ​​beetje poker te spelen, en daarmee je humeur een beetje op te tillen met een klein bedrag voor de achterzak als je thuiskomt, denk aan opnieuw. Als je mentaal verslaafd bent, is het geen goed idee om poker te spelen, de stemming beïnvloedt ons pokerspel en kan je heel gemakkelijk 'op tilt' krijgen. Je bent gewoon ontmoedigd, en om die reden zal je niet rationeel denken – alles wat we al genoemd hebben is belangrijk voor je spel.

Al deze factoren, elk kan je op tilt krijgen. Denk er dus aan om elke keer na te denken over deze factoren als je overweegt een spelletje poker te spelen. Ze kunnen je in de verkeerde omstandigheden wild laten spelen en niet je optimale spel spelen. Je speelt uiteindelijk niet rationeel, bijvoorbeeld door te raisen met slechte handen of door te veel bluffs te spelen. Je kunt ook eindigen met een deel van het omgekeerde, waar je te bescheiden bent, bijna bang bent om je geld te verliezen, hier zul je jezelf voorzichtiger vinden en daardoor te passief en terughoudend worden in je spel.

Tilt - een essentieel onderdeel van je pokerspel

Tilt – een essentieel onderdeel van je pokerspel

Je ervaart tilt anders

Je leert van ervaring, zelfs als het gaat om kantelen. Je ervaart tilt altijd anders, van persoon tot persoon. Hier is het dus belangrijk om naar binnen te kijken en te kijken naar de omstandigheden van je verslechterende spel, wanneer en waarom speel je niet naar je optimale spel? Als je ambities hebt om je pokerspel ambitieuzer te maken, moet je beslissingen nemen op basis van reden, gebaseerd op rationaliteit. Als je begrijpt waarom je tilt in je spel hebt en dit kunt compenseren, ben je goed op weg naar je pokercarrière.