Pro Gambler Haralabos Voulgaris ingehuurd door Dallas Mavericks


Haralabos Voulgaris heeft zo'n diep inzicht in de NBA dat hij miljoenen dollars heeft verdiend door erop te wedden. De Dallas Mavericks hebben blijkbaar opgemerkt, omdat ze hem hebben ingehuurd om te dienen als hun hoofd van Quantitative Research and Development.

Volgens ESPN-verslaggevers Zach Lowe en Adrian Wojnarowski zal Voulgaris vooral in zijn nieuwe functie met gegevens omgaan:

"Voor een deel wordt van de eigenaar van Mavericks, Mark Cuban, verwacht dat hij Voulgaris als een strategische denker zal gebruiken, die zal helpen bij het onderzoeken van de strategie van de rechtbank op grootschalige manieren."

Bob Voulgaris kan zijn NBA-kennis gebruiken om de Mavs te helpen winnen

Haralabos, of 'H-Bob' zoals hij bekend is, maakt al jaren lang NBA-weddenschappen. Een 2013 ESPN-stuk detailleerde een baanbrekende strategie die hij ontwikkelde om groot te winnen:

"Elke helft is natuurlijk zijn eigen discrete speelperiode, en de vierde kwartalen van close-games kunnen eindigen in langgerekte, vervuilde stukken van vrije worpen, time-outs, snel spel en dus een uitbarsting van scoren.

"Maar ongelooflijk, bookmakers op het moment hebben geen rekening gehouden met dit feit; ze kwamen eenvoudigweg op een totaal voor de volledige game en sneden dat cijfer ongeveer in het midden door, wat ongeveer 50 procent van de punten toewees aan de eerste helft en 50 procent aan de tweede. "

Nu gebruikt Voulgaris echter niet alleen zijn kennis van basketbal om weddenschappen te winnen. Hij zal het ook gebruiken om Dallas te helpen meer wedstrijden te winnen dit seizoen en daarna.

Mavericks konden echt een boost gebruiken

De Dallas Mavericks hebben de afgelopen twee jaar geen geweldige run gehad. Ze zijn 57-107 over deze reeks gegaan en zijn beide keren naar de bodem van de Westerse conferentie geëindigd.

Eigenaar Mark Cuban omarmt nu big data in een poging zijn team terug te brengen naar de top van de conferentie. Voulgaris, die talloze uren besteedt aan het analyseren van spelers en teamtendensen, zou hier zeker van hulp moeten zijn.