Poker in Print: Harrington on Hold'em (2004)


15 jaar geleden gepubliceerd, Harrington on Hold'em is bekend geworden als een klassieker in zijn soort – een strategisch boek dat nog steeds pokertips bevat die vandaag van toepassing zijn op spelers van bijna alle niveaus.

Harrington, wiens bijnaam weinig gelijkenis vertoont met het spel dat hij speelt, stond bekend als ‘Action Dan’, wat tegenwoordig meer klinkt als een cashgame walvis die met het maximum gaat zitten en vertrekt met de bus naar huis. In feite is ‘Action Dan’ misschien beter aangeduid als Dependable Dan.

Het vermogen van Harrington om elke fase van een pokertoernooi af te breken was voor veel spelers een openbaring ten tijde van het lezen. Hoewel het misschien gek voor hem lijkt om twee decennia te hebben gewacht voordat hij zijn eerste boek publiceerde, viel de timing van die release samen in het jaar nadat Chris Moneymaker het WSOP Main Event won. Er was nooit een betere tijd om de massa aan te spreken, en Harrington heeft sindsdien nog zes boeken gepubliceerd, waarvan de meest recente opnieuw gericht zijn op het moderne pokertoernooi, uitgebracht in 2014.

Van het verwisselen van je stijl aan de tafel, het moeilijker maken van je gokpatronen en weten hoe je de handen kunt analyseren die je hebt gespeeld – en anderen – de strategie van Harrington zorgt ervoor dat je je richt op het winnen van zoveel mogelijk geld.

Harrington's poker-erfenis zal altijd zijn vele prestaties in de pokerarena zelf omvatten. Maar men zou kunnen stellen dat zijn grootste legaat aan de pokerbroederschap de kennis is die hij door zijn schrijven heeft doorgegeven. Harrington on Hold veranderde de pokerliteratuur toen het uitkwam en hoewel geen van zijn volgende boeken dezelfde onmiddellijke impact hadden, vormen ze een canon die spelers blijft leren waar ze fout zijn gegaan en hoe ze het recht kunnen zetten.

Harrington on Hold'em is een essentieel pokerboek, en elke speler die serieus met zijn spel bezig is, moet het in zijn verzameling hebben. Het beheersen van de actie met ‘Dependable Dan’ kan alleen maar leiden tot verbetering van een speler.

Comments