POGO's huren 80% buitenlanders in, betalen geen belastingrekeningen


Een van de grootste verdedigingen van de Philippine Offshore Gaming

POGO's huren 80% buitenlanders in, betalen geen belastingrekeningenOperators (POGO's) die ik zou kunnen bedenken, zijn dat ze scheppers zijn. Duizenden Filippino's worden goed betaald om de industrie in de Filippijnen te laten gedijen, en dat is een goede zaak. Senator Joel Villanueva pakte onlangs deze theorie aan en wees op een onevenwichtigheid door voornamelijk buitenlandse werknemers aan te nemen.

8 van de 10 POGO-banen gaan naar buitenlanders, beweert Villanueva. Volgens cijfers van december 2019 verzameld door de Philippine Amusement and Gambling Corporation (PAGCOR), is 17,7% van de werknemers in de POGO-industrie lokaal, terwijl 82,3% buitenlanders zijn. En omdat dit de cijfers zijn voor de legitieme POGO's, vreesde Villanueva het erger op de zwarte markt.

"Als legitieme Pogo-bedrijven in deze sector weinig Filippino's in dienst hebben, kunnen we alleen maar vermoeden hoe erg het is in illegale Pogos," zei Villanueva maandag in een verklaring. “De gegevens die we nu hebben, zijn slechts het topje van de ijsberg. Het is een grimmig beeld van onze beroepsbevolking. "

Zelfs zonder ongegronde speculatie is het aantal een duidelijk probleem. "Deze trend vormt vanuit het perspectief van het arbeidsbeleid precies een duidelijk probleem", zei Villanueva op 10 februari.

Zelfs met de onbalans bij het inhuren, is er een groter beeld dat Villanueva hier niet bespreekt. Elke POGO-operatie creëert vraag naar servicetaken die de Filippino's waarschijnlijk vervullen. Naast de overduidelijke vraag naar onroerend goed, ontstaan ​​er banen bij restaurants, wasserijen, banken en meer die gewoon niet zouden bestaan ​​zonder de POGO-industrie. Ze betalen misschien niet zo goed, maar het is beter dan niets.

Maar hoewel het inhuren van te veel buitenlanders al dan niet een probleem is, is ontduiking van belastingrekeningen onbetwistbaar verkeerd.

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie op 11 februari heeft advocaat Sixto Dy Jr. van het Bureau of Internal Revenue (BIR) onthuld dat geen van de in het buitenland gevestigde POGO's hun franchise-belasting betaalt. De 50 in het buitenland gevestigde eerste hebben geholpen bij het opbouwen van een belastingschuld van PHP 50 miljard ($ 990 miljoen).

"Pagcor verzamelde ten minste P8 miljard als regulatoire vergoeding … dat is slechts twee procent (van de bruto gaming-inkomsten van de operator). Als het een franchise belasting van 5 procent is, zou dat minstens 17 tot 18 miljard zijn, "merkte hij op.

PAGCOR beloofde de foutieve operatoren te onderzoeken en Dy beloofde dat er audits onderweg waren. "Degenen die niet hebben betaald, het bureau is van plan brieven van autoriteit uit te geven om ze te controleren," zei hij.

Comments