Magnus Carlsen's schaakclub; Biedt lekkage tekenen miljoen deal met Kindred!


Nadat hij vorig jaar in het Congres werd gestemd, sluit Magnus Carlsen zich aan bij zijn eigen schaakclub, Offerspill SK, een heel eigen club sponsorovereenkomst met de game gigant Kindred Group.

Na verhitte discussies Deze zomer kan het nu weer een storm opblazen rond de Noorse schaak- en spelindustrie.

De recente overeenkomst geeft de schaakclub, Offerspill SK, vier miljoen kronen, verdeeld over twee jaar.

 • – «Hier ben ik trots op en blij mee. Deze fondsen zullen Offerspill SK helpen groeien, en dat de club talentontwikkeling en breedte kan bijdragen op een niveau dat Noors schaken nog nooit heeft gezien », zegt Magnus Carlsen in een verklaring aan VG.

Kindred Group is het moederbedrijf van een aantal buitenlandse online goksites en heeft wereldwijd meer dan 26 miljoen klanten.

VG ontmoette de Global Head of Public Affairs van het bedrijf, Peter Alling, evenals General Manager van Offerspill SK, Jon Kristian Haarr in een kantoorruimte in Oslo.

Ze verwijzen naar de nieuwe overeenkomst als "historisch"En gemeen schaken is de winnaar.

 • «Noors schaken ontvangt geen geld van Norsk Tipping. Wij zijn van mening dat het financieringsmodel moet veranderen.", Zegt Haarr.

Het aanbieden van Games Kindred Collaboration

Victim Games en Kindred Group gingen in Oslo zitten om het contract te ondertekenen. (Foto: NTB Scanpix)

Dit is wat de overeenkomst zegt

Jon Kristian Haarr, General Manager van het aanbieden van Games SK, gelooft dat probleemgokkers meer worstelen met het model van vandaag dan anders, terwijl ze minder geld uitgeven aan sport, vrijheid en cultuur dan het geval zou zijn met een vergunningensysteem.

 • – «Ben je voorbereid op reacties?", Vraag het aan VG.
 • – «We hebben volledig respect voor tegenstanders. Maar we zijn heel duidelijk geweest in onze zaak en denken dat dit iets is dat echt kan helpen de schaakrente te verhogen en te profiteren van de rente die er vandaag al is", Zegt de Offer Game SK Manager.
 • Volgens de overeenkomst mogen Kindred's logo's of commerciële berichten niet worden gepromoot door het aanbieden van spellen.
 • De overeenkomst biedt ook geen leidraad voor deelname aan het debat over het Noorse spelbeleid.
 • De helft van de sponsorsteun gaat naar ondersteuningsprogramma's voor jonge spelers, topspelers en de ontwikkeling van vrouwelijk talent.
 • Bovendien zal het erop gericht zijn om nog meer Noren op internet te laten schaken. Offerklubb SK zal ook een algemeen manager inhuren om de projecten te beheren.
 • – «Wat vindt u van de wettigheid hiervan?", Vraag het aan VG.
 • – «Er zijn verschillende juridische beoordelingen geweest waaruit bleek dat dit legaal is. Er zijn geen aanwijzingen dat we de merknamen van Kindred zouden moeten promoten. Er zijn alleen aanwijzingen dat het geld naar bepaalde schaakactiviteiten moet gaan, zegt Haarr.
 • – «Kindred geeft geen geld weg zonder iets terug te verwachten?", Vraag het aan VG.
 • – «Wat we terugkrijgen is een voorbeeld dat als we zeggen dat we willen bijdragen aan de sport, dat ook zo kan zijn. In Noorwegen hebben we dat nog niet eerder gehad. We krijgen bewijs dat we serieus bedoelen, zegt Peter Alling van de Kindred Group.

Kindred Group kantoor

Het kantoor van Kindred Group op Malta. (Foto: Kindred Group)

Denk dat het spelmonopolie ten einde loopt

Het Zweedse hoofd van contact met de vereniging in de Kindred Group zegt dat de interesse om geld op het spel te zetten groot is op de Noorse markt: tijdens een titelmatch met betrokken Magnus Carlsen wordt de Noorse markt voor evenveel geld verhandeld als tijdens een Champions League- wedstrijd in voetbal.

 • – «U steunt iemand die u politiek ondersteunt?", Vraag het aan VG.
 • – «We ondersteunen iemand die Noors schaken wil ontwikkelen. Het is belangrijk. En dan is het belangrijk voor ons dat we basiswaarden delen over hoe sport kan en moet worden gefinancierd ”, zegt Alling.
 • – «Probeer je het Noorse spelmonopolie van binnenuit te doorbreken?", Vraag het aan VG.
 • – «Spelmonopolie heeft zijn eigen vermogen om zichzelf in de loop van de tijd af te breken. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook in Noorwegen gebeurt, vroeg of laat », zegt hij.
 • – «Velen in Noorwegen geloven dat de gaming-industrie bijdraagt ​​aan probleemgokken door agressieve marketing. Is het ontvangen van geld van bedrijven als Kindred volledig probleemloos?", Vraag het aan VG.
 • – «De wetgeving van vandaag is het probleem. Het lukt niet om de helft van de markt te reguleren. Kindred wil een verordening en zij zullen bij wet worden belast. We begrijpen dat volledig. Het is positief voor alle partijen », zegt Haarr.

Kindred Group biedt spelovereenkomst aan

Kindred Group en Offerspill ontmoetten VG in Oslo. (Foto: Thomas Andreassen)

Geweldig debat vorig jaar

De achtergrond voor het nieuwe contract tussen Offerspill SK en Kindred Group is er één felle discussie vorig jaar in de schaakomgeving. Dan moet het Larvik-congres stemmen of de Kindred-groep toestemming moet krijgen om de schaakvereniging mee te sponsoren vijftig miljoen Noorse kronen over een periode van vijf jaar.

Magnus Carlsen en zijn aanhangers richtten de club Offerspill SK op en betaalden het lidmaatschap aan de eerste duizend leden. Op deze manier werkten de schaakstukken van de wereld actief voor het congres om ja te zeggen tegen de veel omstreden overeenkomst.

Volgens de toenmalige overeenkomst was de schaakfederatie actief bezig om het Noorse spelbeleid te veranderen, kronieken te schrijven, deel te nemen aan Arendalsuka en vergaderingen in de sport te organiseren.

De critici in Noorwegen vreesden toen dat de schaakfederatie aldus zou optreden als lobbyist voor de buitenlandse spelindustrie.

Carlsen en zijn team, van hun kant, vonden dat de voorgestelde gigantische overeenkomst unieke kansen zou bieden schaken ontwikkelen als een sport in Noorwegen voor de komende jaren.

De zaak eindigde met een duidelijk verlies voor Carlsen en de Kindred Group – het Congres koos ervoor om het voorstel tegen te stemmen.

 • – «Schaken-Noorwegen zei afgelopen zomer niet. Ben je bang dat het wordt waargenomen als niet luisterend naar wat de meerderheid wil?", Vraag het aan VG.
 • – «Wij zijn een afzonderlijke club die het recht heeft om een ​​sponsorovereenkomst te sluiten met de mensen die we willen, zonder de noodzaak van iets van de centrale centrale. Dit is een andere deal dan deze zomer. Dus nee, daar maak ik me geen zorgen over, " zegt Jon Kristian Haarr naar VG vandaag.

We zullen terugkomen met meer zodra we iets horen.