Gustav 'Gus' Hansen – De legende in het Deense poker


Als je zo nu en dan poker speelt, kun je niet komen met de naam van Gustav 'Gus' Hansen. Hij is een van de meest bekende Deense pokerspelers wereldwijd, wat niet zonder reden is. Ben je niet helemaal op de hoogte van deze genoemde man? Hier zullen we proberen u vertrouwd te maken met de meest elementaire onderwerpen rondom Gus Hansen – er is genoeg te vertellen, omdat hij geen seconde heeft stilgestaan. Het is niet voor niets dat hij "The Great Dane" wordt genoemd.

'S Werelds beste backgammon-speler wordt een miljonair-pokerspeler

Gus Hansen werd geboren in Kopenhagen op 13 februari 1974. Hij kreeg al snel een voorliefde voor de opwinding van de spelen en vóór het begin van het millennium was hij een van 's werelds beste backgammonspelers. Het is dan ook altijd in de kaarten geweest dat Gus Hansen iets groots in de gameswereld zou worden, waar hij snel zijn technieken vond om zijn tegenstanders uit te schakelen.

In 1993 begon Gus Hansen met pokeren in de Ocean View Card Room in Californië. Al hier merkte hij zijn zeer agressieve speelstijl op, waarbij hij vanaf het begin all-in ging. Hij speelt alle hun kaarten – goed of slecht. Hij had geen behoefte aan de tien gouden pokerpunten.

Hij maakte zijn carrière als backgammon-speler, ondanks zijn succesvolle pokerspel. Daarom verhuisde hij in het jaar 2000 naar New York City om backgammon te spelen. Hij vond echter al snel interesse in poker in dit nieuwe continent, omdat backgammon een te kleine wereld voor hem was.

Onleesbare speelstijl

Het is niet voor niets dat Gus Hansen zo'n succesvolle pokerspeler is geworden. Hij heeft een wereldberoemde reputatie omdat hij vrijwel onleesbaar is in zijn bewegingen als hij aan de pokertafel zit. Normaal gesproken kun je naar zijn tegenstanders kijken als ze beginnen te drukken. Als er slechte kaarten in de hand liggen en je weet dat er veel geld in het spel is, zal het normaal naar buiten verschijnen en zal het jouw situatie aan de tegenstanders onthullen.

Dit is echter niet te zien door Gus Hansen. Hoe hij het doet is een raadsel. Mogelijk is hij een talent in het uitsluiten van alle gedachten die niet in het spel komen – hij vergeet het geld een tijdje en doet zijn best met wat hij bij de hand heeft.

Gus Hansen heeft echter een niet te stoppen verlangen om te gokken, wat waarschijnlijk de reden is voor enkele van zijn verliezen in de loop van de tijd. Zoals gezegd is hij een agressieve speler die het spel wil spelen en hij wil het onverwachte doen. Dit is echter niet altijd het beste kenmerk van de situatie en het heeft hem een ​​paar jongens gekost. Bij 888poker zeggen ze dat hij meer dan $ 1 miljoen heeft verloren bij verschillende gelegenheden vanwege een domme zet.

De grootste winsten

Er zijn niet veel lijsten met de grootste winst van Gus Hansen. In 2016 zei hij tegen Ekstra Bladet dat hij het geheel won 12 miljoen in Macau in 2010, en het is een spel dat hij nooit vergeet. Macau is het antwoord van China op Las Vegas en het toernooi was niet gemakkelijk om er onderdeel van te worden. Het was een toernooi waar je iemand moet kennen die iemand kent die toegang heeft. Gus Hansen deed het. Het is waarschijnlijk de grootste overwinning die hij ooit heeft gewonnen.

Gus Hansen heeft een groot aantal keren gewonnen, wat uiteindelijk tot een groot bedrag komt. In 2002 won hij zijn eerste World Poker Tour-titel, waar hij $ 350.510 won, wat kort nadat hij op zijn pokerspel wedde.

Over het algemeen heeft Gus Hansen veel van zijn geweldige overwinningen in de World Poker Tour gewonnen. Hij won bijvoorbeeld in 2004 ook NOK 289.967 in dit toernooi. Er zijn nog veel meer overwinningen voor Gus Hansen in dit toernooi en hij is daarom een ​​gevreesd gezicht geworden voor de tegenstanders van de World Poker Tour. Zelfs de beste van 888poker zou waarschijnlijk zweterige handen krijgen.

Een fortuin dat zegt twee te besparen

Gus Hansen is een geheimzinnige man, en het kan daarom moeilijk zijn om iets precies over zijn fortuin te zeggen. Het enige dat we kunnen aannemen is dat hij veel geld heeft gewonnen door zijn succesvolle pokercarrière. Van dat feit kunnen we raden dat hij een beetje een miljonair is. Het enige cijfer dat te vinden is, toont aan dat hij nummer 43 is op de lijst van 's werelds grootste rijkdom. Het is tenslotte een aardig figuur bij het beschouwen van de wereldbevolking. Eerder was hij nummer 11 in de lijst. Hier in Denemarken is hij nummer 2 op de geldlijst van Alletider.

Er moet echter ook worden benadrukt dat Gus Hansen ook verloren heeft echt veel geld in de loop van de tijd, wat de rekeningen alleen maar moeilijker maakt. De hoeveelheid geld waar zijn echte fortuin op ligt, moet onzeker blijven. Maar alle cijfers geven aan dat hij iets mist.

Wat brengt de toekomst?

Gus Hansen heeft vele goede decennia poker gehad en hij is een pokerspeler die we in Denemarken zullen vergeten – De Duitse Dog is een beetje een rolmodel geworden voor de nieuwe spelers. Hij is ook de moeite waard om naar te kijken, want hij heeft vele overwinningen in zijn bagage en zijn speelstijl is iets van een inspiratie. Er zijn er maar weinig die het wagen om te spelen zoals hij.

Over Gus Hansen zal opnieuw zijn wildheid en kracht laten zien aan een pokertafel die we eerder hebben gezien, het is niet veilig. Misschien heeft hij zijn tijd gehad en misschien is het een goed idee om te stoppen terwijl het spel goed is. Het kan echter moeilijk zijn om zo'n succes achter te laten, dus misschien mogen we een gebruinde speler weer op het veld zien. In dat geval zal het iets zijn om naar uit te kijken. Het lijdt geen twijfel dat de man nog steeds een paar trucjes in zijn mouw heeft die de moeite waard zijn om te zien in het spel.