Een chip en een stoel


Het gezegde 'een fiche en een stoel' komt van toernooipoker en betekent dat zolang je een chip hebt, je kans hebt om te winnen.

Het stamt uit de World Series of Poker van 1982, waar Jack Straus al vroeg in het toernooi een stack van slechts $ 25 had, maar een opmerkelijke comeback maakte om het evenement te winnen en wereldkampioen te worden.

Aldus wordt het oude adagium 'fiches en stoelen' tegenwoordig veelvuldig gebruikt door short-stacked toernooispelers over de hele wereld.

Dus als je toevallig je laatste fiche of chips hebt in een toernooi, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om een ​​Staus-achtig mirakel uit te voeren:

  1. Hoewel Straus slechts één chip had, was dat omdat hij een grote pot verloor waar zijn tegenstander één chip minder had dan hij. Probeer jezelf niet zo laag te laten gaan. Als je slechts 3 grote blinds hebt, is het echt tijd om een ​​standpunt in te nemen.
  2. Hoewel een multi-way pot je de kans geeft om je geld te verdrinken of meer, heb je ook meer kans om failliet te gaan. Bovendien zullen je tegenstanders waarschijnlijk de pot checken wanneer je all-in bent om te proberen en je te elimineren. (Dit is geen samenspanning en een goede toernooistrategie) De beste kans dat je meer fiches krijgt en in het toernooi blijft, is tegen slechts één andere speler.
  3. De handen waarmee je all-in moet gaan en proberen te verdubbelen, zijn handen die alleen kunnen winnen zonder hulp van de gemeenschappelijke kaarten. Bijvoorbeeld een Aas-rag in plaats van een Jack-Ten.
  4. Positie is nog steeds belangrijk, zelfs als het een korte stapel is. Als je ervoor kiest om all-in te gaan onder het geweer, is de kans groter dat je een of meer bellers achter je krijgt en dat iemand waarschijnlijk een betere hand heeft.
  5. Houd te allen tijde de grootte van uw stapel ten opzichte van de blinds in het oog. Hoewel je een minuut heel erg gestapeld bent, kan een aantal dubbele ups je toestaan ​​om je strategie aan te passen en niet op zoek te gaan naar een mogelijkheid om all-in te gaan en te dubbelen.

Dus de volgende keer dat je een bad beat neemt in een toernooi en jezelf de lage stack vindt, verlies dan je hart niet en denk aan Jack Straus. Tot de volgende keer.