Cambodja bustes groep Noord-Koreanen die illegale gokoperaties bijstaan


Cambodja bustes groep Noord-Koreanen die illegale gokoperaties bijstaanDe VN heeft een strikt beleid dat voorkomt dat Noord-Koreaanse onderdanen in Cambodja werken. De actie komt als onderdeel van een enorm pakket sancties tegen Noord-Korea en zijn leider, Kim Jong-un, maar dit weerhield een groep individuen uit het land er niet van om te proberen de regels te omzeilen. Volgens een rapport van The Khmer Times zijn 16 Noord-Koreanen opgepakt vanwege hun rol in een illegale gokoutfit die vooral gericht was op Chinese gokkers.

Naar verluidt werkten de individuen in Cambodja als IT-medewerkers voor de gokactiviteiten. Ze waren het land legaal binnengekomen met toeristenvisa voordat ze hun baan landden en bleven in het land nadat hun visum was verlopen. Volgens de politie waren ze al meer dan een jaar in het land.

Het hoofd van de provinciale immigratiepolitie, brigadegeneraal Chea Kimsan, gaf aan dat de arrestaties afgelopen vrijdag plaatsvonden tijdens een gevecht in de stad Siem Reap. Hij legde aan de media uit: “Cambodja is lid van de Verenigde Naties en moet de sancties volgen. Volgens VN-sancties mogen Noord-Koreaanse onderdanen niet in Cambodja werken, maar deze 16 mannen gebruikten toeristenvisa en werkten bijna een jaar illegaal in het Koninkrijk. "

Cambodja groeide de afgelopen twee jaar snel als een centrum van online gokactiviteiten, zowel legaal als illegaal, dat voornamelijk gericht was op Chinese onderdanen. Nadat de zaken uit de hand liepen en exploitanten een aantal gezondheids-, bouw- en arbeidswetten negeerden, hield het land vast aan online gokken, weigerde het nieuwe vergunningen af ​​te geven en was het niet bereid om bestaande vergunningen te verlengen. Tegen augustus wordt verwacht dat alle online gokactiviteiten verdwenen zijn (behalve de ondergrondse sites).

Degenen die de nieuwe anti-gokwetten overtreden, zullen worden gemarkeerd als "gangsters", volgens een recent rapport van de beste wetshandhavingsinstantie van Cambodja. De 16 niet-geïdentificeerde Noord-Koreanen ontsnapten echter aan dat lot. Ze kregen in wezen een klap op de pols en kregen de opdracht om het land te verlaten, omdat er tijdens hun verblijf in Cambodja geen andere overtredingen waren geconstateerd.

De politiechef zei: “Afgezien van illegaal verblijven en werken in het Koninkrijk, hebben de 16 mannen geen andere misdaad begaan. Dus hebben we ze bevolen om Cambodja dinsdag zelf te verlaten. ”

Comments