Beroemdheden die failliet zijn gegaan Gaming Club


Sports Track
Bron: Pixabay

Celebrity-leven ziet er altijd glamoureus uit, maar is dat echt zo? Veel van de beroemdheden hebben zich een weg gebaand uit het niets, ze hebben hun rijkdom verdiend met sport, muziek, film of televisie. Er zijn ook beroemdheden geboren in het glamoureuze leven en vanaf de geboorte wordt verwacht dat ze in de voetsporen treden van hun beroemde familie. Niet iedereen pakt dit net zo goed aan als anderen, en er zijn veel verhalen over beroemdheden en sporters die eenvoudigweg onzuiver zijn geweest. Hier zijn tien van deze beroemdheden.

1. Mike Tyson

Mike Tyson Boksen
Bron: Wallpaperplay

Mike Tyson, een van de grootste boks-namen, heeft verschillende kampioenschappen gewonnen en een fortuin van meer dan £ 250 miljoen verdiend. Zijn carrière was, net als vele andere beroemdheden, gevuld met verschillende problemen. Hij had relaties met verschillende vrouwen en had in totaal 5 kinderen. Daarnaast had hij problemen met zowel alcohol als doping. In 2003, na enkele jaren van gedachteloos gebruik van geld, bereikte hij uiteindelijk de bodem en sprong eruit als volledig kapot. Op dat moment had hij niet echt geld op de rekening en had hij £ 17 miljoen aan schulden.

2. O.J. Simpson

PB Simpson
Bron: Wikimedia

Voetbalster O.J. Simpson had een geweldige voetbalcarrière en iets dat leek op het perfecte leven. Velen kennen hem waarschijnlijk het beste voor de moordzaak, waarbij hij schuldig was aan het doden van zijn ex-vrouw en haar vriendje buiten hun huis. Voordat de zaak begon, had hij een vermogen van maar liefst $ 11 miljoen. Na veroordeeld te zijn voor een dubbele moord, werd hij niet alleen veroordeeld tot 33 jaar gevangenis, hij moest ook $ 33,5 miljoen schadevergoeding betalen voor de familie van het ex-vrouwse vriendje. In 2017 ontving Simpson eindelijk de aanvraag voor vrijlating.

3. Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather
Bron: Wikimedia

De Amerikaanse professionele bokser Floyd Mayweather Jr. heeft tijdens zijn carrière als professioneel bokser $ 285 miljoen verdiend. De onverslagen kampioen heeft een aantal grote wedstrijden en kampioenschappen gewonnen in de supergewicht, lichtgewicht, weltergewicht en lichtgewicht klassen. Met een ongelooflijke levensstijl met hoge uitgaven is Mayweather klaar om van rijk naar gebroken te gaan. Mayweather was vooral dol op casinospellen, die een beetje uit de hand liepen. Dit zou niet gebeurd zijn als hij in de Gaming Club had gespeeld, die in plaats daarvan veel aandacht besteedt aan veilige spelervaring.

4. Diego Maradona

Diego Maradona
Bron: Wikimedia

Als een van 's werelds meest beroemde voetballers had Diego Maradona een ongelooflijk leven en een perfecte voetbalcarrière. Hij is waarschijnlijk het best bekend voor het genoemde doel dat Argentinië het WK heeft laten winnen. Maradona verdiende miljoenen op zijn voetbalcarrière, maar was helaas niet erg goed in het betalen van belastingen. In 2009 kwamen de Italiaanse autoriteiten erachter wat hem ertoe bracht om $ 54 miljoen terug te betalen, wat ertoe leidde dat de bekende voetbalster failliet ging.

5. Dennis Rodman

Dennis Rodman
Bron: Sportnieuws

Voormalig NBA-speler Dennis Rodman is het best bekend voor zijn tijd in de Chicago Bulls. Velen herinneren hem als een van de meest kleurrijke en afleidende spelers ooit om deel uit te maken van de NBA. Hoewel hij niet zo goed verdiende als veel andere NBA-basketballers, verdiende hij meer dan genoeg om het te halen. Naast het geld van basketbal verdiende hij ook goed op reclame, televisieprogramma's en films. Desondanks slaagde hij er uiteindelijk in om brak te worden en kon hij geen kinderbijslag betalen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij meer dan $ 800.000 aan kinderbijstand te danken had aan zijn voormalige vrouw.

6. Marion Jones

Marion Jones
Bron: Wikimedia

De voormalige Amerikaanse atleet won tijdens de Olympische Spelen van Sydney verbazingwekkende vijf gouden medailles. Helaas verloor ze al deze punten toen ze werd meegenomen voor steroïde gebruik. Dit leidde er ook toe dat ze haar vermogen verloor en een miljoen pond waard was. Hoeveel ze heeft verdiend voordat het schandaal bekend is, is niet bekend, maar je weet dat er sprake is van miljoenen ponden.

7. David James

David James
Bron: Sportskeeda

De voormalige keeper van Engeland, David James, beleefde zijn bloeitijd in de jaren 90 toen hij speelde voor de grote club Liverpool. James had een fantastische carrière waar hij ongeveer £ 20 miljoen verdiende. In 2014 verklaarde hij zich bankroet. De reden voor dit faillissement was, in tegenstelling tot veel andere atleten, geen buitensporige levensstijl, maar een zeer dure echtscheiding in 2005.

8. George Best

Bron: Wikimedia

Een van de grootste voetbalpictogrammen ooit, George Best, is twee keer failliet gegaan. De voetballer speelde van 1963 tot 1973 in de grote club Manchester United en is voor velen een van de beste voetballers aller tijden. Best verdiende verschillende miljoenen ponden tijdens zijn carrière bij Manchester United, maar ging twee keer failliet. De reden voor het faillissement was, zoals hij zelf zei, dat hij veel geld besteedde aan vogels, sterke dranken en snelle auto's, terwijl de rest werd verspild aan andere onnodige dingen.

9. Arantxa Sanchez-Vicario

Arantxa Sanchez-Vicario
Bron: Wikimedia

De professionele tennisspeler won verschillende medailles op zowel de Olympische Spelen als andere kampioenschappen. Ze werd al snel bekend toen ze 17 was, de jongste winnaar van de enige titel voor vrouwen tijdens de Franse Open. Tijdens zijn carrière als tennisser verdiende Sanchez-Vicario $ 60 miljoen. In 2012 was bekend dat al dit geld weg was, haar ouders hadden al het geld verloren, wat ertoe leidde dat de tennisser zonder een zaak achterbleef en grote schulden had bij de Spaanse belastingautoriteiten.

10. Bobby Orr

Bron: Wikimedia

De ijshockeyspeler Bobby Orr staat bekend als een van de beste ooit. Zijn games voor de Boston Bruins en Chicago Black Hawks waren revolutionair. De ijshockeyer uit Canada verdiende miljoenen op zijn professionele carrière en zei dat Orr een van de beste spelers in de NHL was. Desondanks ging hij failliet niet lang nadat hij was opgericht, toen een onafhankelijke accountant onthulde dat het verbruik en de verplichtingen van Orr hoger waren dan zijn vermogen.