Alles wat u moet weten over online pokertoernooien


Online pokertoernooien zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt onder meer door de verhoogde toegankelijkheid en de mogelijkheid om met je huis vanuit je woonkamer te spelen. Je hoeft niet langer een fysiek casino te betreden om te spelen in de grote toernooien. Dit is echter deels te wijten aan de relatief lage investeringen die u moet doen om deel te nemen aan het hoofdtoernooi en de mogelijkheid om de storting aanzienlijk te verhogen als u wint. Tegelijkertijd zijn er ook goede mogelijkheden om deel te nemen aan de zogenaamde satelliettoernooien gedurende de week, waar je een plaats kunt winnen aan de hoofdtafel.

Of je nu een beginner bent of al geruime tijd poker speelt, het kan een beetje overweldigend zijn om voor het eerst mee te doen aan de grote pokertafels in online toernooien. Daarom hebben we een kleine gids samengesteld voor degenen die overwegen om hun debuut te maken in een pokertoernooi, dus lees en leer over de complexe wereld van toernooipoker. Wat doe je bijvoorbeeld als je wint in een toernooi en niet precies weet hoe het werkt bij SKAT, of hoe verbeter je jouw spel? Dit alles zal in dit artikel worden beantwoord.

Foto: Amanda Jones // Unsplash

Foto: Amanda Jones // Unsplash

Een bliksemsnelle cursus in poker

Wanneer u op deze pagina bent, heeft u waarschijnlijk al een redelijk goed idee van wat poker is en hoe het wordt gespeeld, maar toch zullen we snel de meest voorkomende regels doornemen, zodat iedereen op dezelfde pagina staat. Het minimum aantal spelers in een game is twee en het maximum aantal is twaalf. Poker is een spel dat aanwezigheid, focus en het vermogen om strategisch te denken vereist. De regels kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, afhankelijk van wie speelt en wat er wordt gespeeld, maar over het algemeen zijn er alleen de volgende regels:

  1. Aan het begin van het spel moet een bedrag worden betaald dat is vastgesteld voordat het spel start. Of je een ante of een blinde aanbrengt, afhankelijk van het soort poker dat gespeeld wordt. een ante is een gelijkmatig verdeelde hoeveelheid geld die alle spelers moeten betalen om aan de ronde deel te nemen. een blank aan de andere kant wordt een bedrag alleen door twee spelers betaald. Blind draait de tafel rond, dus er zijn verschillende spelers die elke keer betalen – één speler betaalt de grote blind en de andere een kleine blind.
  2. De dealer geeft kaarten uit, en opnieuw hangt het aantal kaarten af ​​van het type spel, zoals het speltype, en bepaalt of de kaarten open of gesloten zijn. Sommige spellen werken met een open zwembad op tafel en andere niet.
  3. Vervolgens worden een of meer rondes gespeeld, waarbij weddenschappen worden gemaakt en nieuwe kaarten worden gegeven.
  4. Op het einde wordt de cruciale ronde gespeeld, eindigend met een krachtmeting, waarbij de speler met de sterkste hand wint.

De regels variëren afhankelijk van het soort poker dat wordt gespeeld. De meest populaire vorm van poker is Texas Hold'Em vanwege zijn ongecompliceerde stijl en snelheid. Het is meestal ook dit soort poker dat wordt gespeeld aan de toernooitafels.

Toernooiregels voor beginners

Nu moeten we kijken waar en hoe te beginnen als je helemaal nieuw bent in de toernooiwereld. Ten eerste zijn er verschillende manieren om deel te nemen aan een toernooi. Een toernooi begint op een vooraf bepaald tijdstip en de inzending moet de organisator bereiken bij het begin van het toernooi als je mee wilt doen. Je moet ook zowel een toernooigeld als de buy-in betalen in dezelfde overdracht. De grootte van de buy-in is afhankelijk van het soort toernooi dat het is.

Wanneer het toernooi begint, worden spelers in een willekeurige volgorde aan een tafel geplaatst en is er een speler die als een dealer begint. Er zijn een aantal verschillende toernooien en het kan leuk zijn om een ​​beetje te proberen met de verschillende methoden. U kunt het bijvoorbeeld proberen gavewaar (zoals de naam al doet vermoeden) een bounty op een van de spelers wordt geplaatst, en de andere spelers moeten dan proberen de achtervolgde speler te elimineren. De speler die daarin is geslaagd, krijgt meestal een geldbeloning. Je kunt ook spelen Staat op¸ wat een spelletje poker is voor slechts twee spelers. Er zijn meestal verschillende prijsstructuren bij de verschillende toernooien, maar je kunt hier meer over lezen als je je aanmeldt voor een specifiek toernooi.

Er zijn verschillende soorten toernooien – er zijn bijvoorbeeld kleinere wekelijkse toernooien, grote toernooien die elke zondag kunnen worden gespeeld en de enorme jaarlijkse toernooien zoals MicroMillions, WCOOP en Turbo Series. Hier staat het grote geld op het spel, maar er is nog steeds de mogelijkheid van relatief kleine buy-ins als je mee wilt doen. Een manier om deel te nemen aan de grote toernooien is bijvoorbeeld het winnen van satelliettoernooien gedurende het jaar, waarmee u een toegangsticket voor een van de grote evenementen scoorde. Het kan enorm spannend zijn om deel uit te maken van een van de grote toernooien, maar het is belangrijk om je hoofd koel te houden en het spel bij te houden – en dat brengt ons naar het volgende punt.

Foto: Chris Leverani // Unsplash

Foto: Chris Leverani // Unsplash

Hoe je je spel kunt verbeteren

Als je met de groten wilt spelen, moet je spel vlijmscherp zijn. Gelukkig zijn er veel manieren om je spel te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld beginnen door deel te nemen aan enkele van de kleinere toernooien en aan de ervaren tafels en zo ervaring opdoen. Zorg ervoor dat je tafels kiest waar de buy-in niet bijzonder groot is en je het je kunt veroorloven om een ​​beetje meer te gokken en het spel heel goed leert kennen vallen en opstaan. Je kunt ook een kijkje nemen naar een deel van de software die op de markt beschikbaar is en waarmee je een betere pokerspeler kunt worden. Er zijn ook uitstekende mogelijkheden om rechtstreeks van professionals te leren door bijvoorbeeld Twitch te volgen, waar je de grote spelers over de schouder kunt zien terwijl ze toernooien spelen waarvan ze live streaming zijn. Zelfstandige professionele spelers bieden vaak ook zogenaamde masterclasses aan, wat ook een goede manier kan zijn om meer over een game te leren.

Van de virtuele tafels tot de groene deken

Als je de moed hebt gekregen om uit te gaan in de toernooiwereld, dan zijn er nog veel meer goede tips om te downloaden van verschillende pokerbloggers en van de grote spelers. Vaak is het het beste om gewoon uit te gaan en onderweg te leren. Als je je een beetje zorgen maakt over het inzetten van het grote geld in buy-ins, begin dan te participeren in satellieten en kijk waar het je heen brengt. Sterker nog, je kunt soms zo veel geluk hebben dat een succesvolle satelliet kan leiden tot een echt live evenement in de echte wereld.