888 Holdings Koop Costa Bingo


888 Koop Costa Bingo

In de laatste ronde van gokaankopen voegde 888 Holdings – samen met anderen – Costa Bingo toe aan hun uitgebreide portfolio met online gokspellen. De transactie tussen 888 Holdings en Jackpotjoy omvat de verkoop van Costa Bingo, Sing Bingo, City Bingo en Fancy Bingo voor een bedrag van £ 18 miljoen.

Tweederde van dat cijfer is betaald door 888 Holdings en de rest moet worden betaald in het najaar van 2019. In een sector die barst van de winst, is £ 18 miljoen een vrij onbelangrijke som geld.

Deze aankoop geeft ons echter inzicht in de machinaties van de gokindustrie en helpt ons de toekomst van deze snelgroeiende industrie in kaart te brengen.

Wie zijn 888 Holdings?

Als je goed thuis bent in de wereld van online gokken, zul je ongetwijfeld gehoord hebben van 888. Met een jaarlijkse omzet van £ 600 miljoen zijn 888 duidelijk grote spelers in gokken.

Ze zijn een relatief jong bedrijf (opgericht in 1997) in vergelijking met de traditionele gokkende krachtpatsers. Ze werden tegen het einde van het millennium opgericht met het oog op internet gokken en hebben als zodanig al hun inspanningen gericht op de verre sector.

888 hebben groot succes online en werden al snel een begrip na hun oprichting. De criminalisering van online gokken in de VS heeft de agressieve groeistrategie van het bedrijf aanzienlijk vertraagd, maar sindsdien zijn ze goed hersteld.

Waarom heeft 888 Costa Bingo gekocht?

Na de hit naar de winsten die 888 leed in de nasleep van het gokken van online gokken in de VS, werden bedrijfsmensen gedwongen om hun toekomstige strategie te heroverwegen. Bingo werd snel geïdentificeerd als een belangrijk doelgebied voor groei.

Terwijl de meeste online providers druk bezig waren met pokeren en casinospelen, zag 888 het potentieel in bingo. Zodra het domein van overvolle zalen is, is bingo nu de snelstgroeiende sector in online gokken.

Alleen al in het licht van dat feit is de aankoop van Costa Bingo door 888 zakelijk verantwoord. Vooral als je bedenkt dat 888 een geschiedenis van succes heeft met online bingo.

De aankoop van Wink Bingo

In 2009 kocht 888 Wink Bingo van Daub Ltd voor £ 60 miljoen, wat hun eerste poging tot online bingo betekende. Op het moment van die aankoop bedroeg de winst vóór belasting van Wink Bingo een schamele £ 1,3 miljoen.

Tien jaar later en de laatste winst vóór belasting van Wink Bingo bedroeg £ 24,1 miljoen, met de nadruk op de groeiende populariteit van de online bingowebsite en het effect van de expertise van 888 op het succes van het merk.

Hoe verliep 888 het fortuin van Wink Bingo?

Na de overname van Wink Bingo door 888, investeerde het bedrijf zwaar in een opknapbeurt van het merk. Vrouwen van middelbare leeftijd werden geïdentificeerd als de belangrijkste demografische site van de site en alle daaropvolgende ontwerpen en reclamecampagnes werden met dit in gedachten gebouwd.

In 2018 onderging de website een grondige revisie, ontworpen met een kenmerkend popart-gevoel waarvan de marketingchefs dachten dat ze een beroep op hun demografen zouden doen. 888 gebruikte ook hun branche-expertise om de technologie van de games op de Wink Bingo-website te revolutioneren.

Ultramoderne technologie van Cassava Enterprises werd voor het eerst gebruikt en het door de industrie erkende klantenondersteuningsteam van de 888 hielp klanten loyaliteit en lifetime-transactiewaarden te verhogen.

Dus waarom Costa Bingo?

Zoals eerder in het artikel vermeld, zijn 888 Holdings grote spelers in de online gokindustrie, maar ze zijn niet de grootste. Als zodanig hebben ze simpelweg niet de financiële kracht van sommige van hun concurrenten.

De groei voor 888 moet op een andere manier worden uitgevoerd en het kopen van de concurrentie is een beproefde manier om de winst te vergroten. De verschillende bingoplaatsen van Jackpotjoy waren boven hun gewicht geslagen en vormden voor zichzelf een plaats op een ongelooflijk drukke markt.

Door Costa Bingo en andere sites te kopen, doden 888 niet alleen een concurrent, maar nemen ze ook de inkomstenstromen van die concurrent over. Met de expertise in 888 zullen ze er ook zeker van zijn dat de winsten van de Jackpotjoy-sites enorm zullen toenemen.

Deze aankoop is slechts een van de vele kleine stappen op de ladder naar de top van de online gokvoedselketen.

Wat betekent deze aankoop voor gokkers?